Sakit mata bertahi

Hai mommy, ada tak anak yang dari awal lahir sakit mata? Boleh shared macam mana nak hilangkan? Baby saya dah 2 bulan 25 hari tapi sakit mata masih tak hilang daripada awal lahir lagi. Dah letak susu ibu sikit sapu kat mata dan lap guna gauze yang dah rendam guna air suam ikut saranan Dr tapi still belum hilang. Next appointment 3 bulan bru nak refer tanya dr balik. #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

1 Balas

Sama mcm anak sy, tapi bukan la dari lahir.. tapi sbb termasuk air mandi dalam mata dia.. doc ada bg ubat titik, dalam seminggu dua baik dah…cuma benda tu berulang kalau termasuk air dalan mata dia, consult doc lg sekali dia kata mungkin salur air mata dia tu tersumbat, doc suruh urut hujung mata turun ikut tepi hidung.. buat sekerap mungkin.. skrg ank sy da xsakit mata…cuba la..

6mo ago

Oh. Sya ada juga cuba teknik urut cuma mungkin kena konsisten lagi baru nampak hasil. Tq sudi shared ya 🥰