Spotting setiap hari

Hai mommies...saya nak tanya ada ke mommies yg sama macam saya, kandungan 6 weeks tapi setiap hari ada spotting, dah lebih seminggu dah...awal2 dulu warna coklat skrg dah warna darah tapi setitik 2 je...dah pegi klinik doc scan alhamdulillah nampak kantung, doc bg ubat kuatkan rahim, 3 hari dah makan tapi spotting tu xstop pun...ada ke yg alami macam saya, kadang saya confius baby masih ada ke dalam rahim saya ni 🥺 #seriusnanya #ingintahu #firstbaby #firstmom #pleasehelp

4 Balas

saya pon dah seminggu dh spotting dari saya week 7 sampai sekarang dh masuk week 8. saya makan dupaston. dh jumpa pakar n dah buat buku tapi label merah sbb saya gugur satu baby kembar.. alhamdulillah satu lagi masih ada.. tapi berisiko jugak.. lepas 7th week baru tau saya preggy twin.. seminggu dh mkn dupaston tp spotting still ada.. risau jugak.. ada tak org lain mcm ni?

1y ago

ohh ada jugak yg sama...hmm tu la sis, harap2 kandungan kita baik2 saja hendaknya Aamiinn

Bykkan berbaring dan berehat sis, dan kgn berhubungan dgn suami buat masa ni since baby pun baru nak establish. insyaa Allah bole recover semula. Sy dulu pun kalau penat selalu keluar spotting. After awhile, alhamdulillah semua kembali mcm biasa

prgncy sy yg pertama dulu pnh jd mcm ni..spottg coklat je sy trs jmp doktor..& mkn duphaston..mse tu kndgn da 11w sepatutnya tp saiz x sama dgn week..fungsi duphaston tu utk kuat rahim.& jika janin mmg bermasalah ia akn gugur sndr..

Makan je ubat kuat rahim yg doc bagi sis, kena banyak bed rest, jgn buat kerja berat2 dulu. Elakan juga bersama suami. Semoga dipermudahkan.