Kos bersalin di hospital gov

Hai mommies...nk tnye klau bersalin di hospital kerajaan berapa ye kos die...mahal tak? Btw husband bkn keje kerajaan so agak ii brpe kos semua?

2 Balas

So far yang i tahu, dekat HTA kl hospital kerajaan sini charge normal delivery around rm50 ade yang bawah rm50 pon ade. Sebab kakak ipar bersalin sana billnya pon tak sampai 100 die amek bilik 4 katil. Sangat murah. Kalau sizer pon tak lebih 1k. KALAU separuh kerajaan separuh swasta tu mmg agak mahal sikit lah tapi still okay lagi. Contoh macam HUKM.

sy pn nk tahu jg...sbb ada google, tkut tu hrga lama..tp murah sgtla.. ada yg rm 3, rm 30..rm 300 pn ada..tgk cndition, bilik kot

1y ago

ha boleh jd..btul2...full gov mcm xmgkin 1.7k tu .semi kot? gov sgt la murah..even czer pn rm500 je rsanya .kalau ada komplikasi apa2, stay lama kt hosp pn xmahal sgt