PERGERAKAN BAYI

hai mommies…nk tanya first pregnancy normal ke kalau 20 weeks tak rasa pergerakan baby lagi.klau baby bergerak rasa mcm mna….sya pun bukan kurus.jenis chubby takut perut tebal tak rasa😅.bole share experience mommies2..thanks.#ingintahu

4 Balas

hi sis.. sy pun 19w4d bru ada rasa mcm perut ada denyut2 dkt dlm beberapa kali mcm tu ragu2 jg tu baby ke angin haha.. masuk 20w bru ada keyakinan yg tu gerakan baby.. sbab x terasa sgt.. jenis lemak tebal dkt perut.. hehe

normal kalau tak rasa lagi. nanti lama2 dia rasa la. awal2 tu rasa mcm ada angin je dalam perut yg kadang kita pun confuse tu angin ke baby kick. mungkin kick nya belum cukup kuat, tu yg belum rasa lagi.

Sme ka sy pun tak rase pape da nk masuk 20 week

sya, 17 weeks dh rasa dah.