Makan laksa

Hai , mommies..dalam ni mesti ada mommies yang berpengalaman.. saya baru lepas gugur bulan 3 aritu , usia kandungan dalam 22weeks..lepas dari gugur tu orang keliling saya tak benarkan saya makan laksa. Suruh pantang setahun..tapi sekarang saya pregnant 11weeks dan mengidam sangat nak makan laksa..sampai menangis fikirkan nak makan laksa tu..betul ke kita kena pantang laksa setahun , kalau makan juga laksa , cik bunga kita akan sentiasa berair dan berbau busuk.. saya konpius antara petua orang lama dan petua moden 🥺#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

pantang 100 hari hanya untuk yg keguguran dan dah bersalin. kalau awak mengandung kembali. boleh je makan. tapi tak perlu banyak. makan bagi hilang mengidam. elakkan timun, bunga kantan dan bahan2 yang membuat badan berangin.

10mo ago

terima kasih mommies yang sudi jawab soalan saya 🥰 saya boleh makan laksa tanpa ragu ragu..untuk hilangkan mengidam saya 😂

boleh je makan laksa. tapi tk perlu makan hawas2 nye. hanya makan laksa dan kuah.

10mo ago

kalau ikotkan org tua dlu2. timun pun tak boleh sbb sejuk. time period pun tk boleh timun . ikot org. tapi yg betul2 tak boleh nenas, daun kesum, bunga kantan.