Nak berhenti jadi babysitter

Hai mommies, Sya nak stop jadi babysitter lepas bersalin nti bila baby dah umur 3-6 bulan mcmtu sbb nak bekerja walaupun somi Keja gaji bsr boleh tampung keluarga kecil kami . Mcmmana ye nak cakap tanpa buat mereka kecil hati . Sbb saya nak BT simpanan sendiri walaupun somi mmg akan bagi duit nafkah tiap bulan . Btw anak saya ada dua org , sorang nenek dia jaga kat Segamat saya di Johor , yg kedua masih dalam perut . Saya cadang bila Sya nak bekerja nanti saya nak anak ii saya duduk dkt pengasuh berdekatan johor biar dekat dgn saya dan somi . Apa pendapat mommies.tapi Sya risau bila hanta pengasuh .#seriusnanya

1 Balas

Bab ibu nak bekerja n bab nak hantar pengasuh ni kadang boleh jadi masalah dalaman ibu2… sebab dalam dilema kan… better bincang dulu dengan husband sis… tanya pendapat… kalau sis okay dengan pengasuh just go on laaa