Sleep training

Hai mommies, sya bru2 ni nak ajar anak tido.. anak sya 11 bulan.. sya ikut la guideline yg ada dlm group fb.. sya jelez tgok ibu2 yg mampu train anak tido tanpa mengempeng n buai.. bru sehari sya try, sya rsa Ya Allah susahnyaaa nak handle.. smpaikan sya rsa ketar2 tgn kaki nak handle baby yg menangis.. sbbkan sya sorang2 kat rumah time ni, n sya takut klu sya takleh nak kwl diri.. jdi sya kembalikan tabiat mengempeng kat anak sya.. tiba2 sya terasa mudah pulak dia tido dgn mengempeng.. takpe.. esok sya try lagi.. doakan sya berjya ye ibu2 🥰

1 Balas

slowly ya...buat acara konsisten. bby sy setahun baru dia boleh tidur sendiri.