Barang baby

Hai mommies. Sy skg dah 22w. Sy nak beli barang baby sikit2 mula dari sekarang. Tapi barang apa yang perlu beli dulu ye? Kperluan berpantang? Baju baby? Diapers? Pls give me some idea mommies. #ingintahu #firstmom #bantusharing

2 Balas

Keperluan berpantang: -Disposable panties -Pad 35cm atau lebih -Minyak panas -Bengkung -Nursing bra -Nipple cream Barang baby: -Baju siang size 0-3m tak lebih 20 helai -Baju malam size 0-3m tak lebih 20 helai -Pampers size newborn 2 pack besar -Bedung dalam 8 helai -Tilam baby (bantal kepala tak perlu lagi) -Socks / booties dalam 5 pasang -Mitten beli dalam 5 pasang -Nappy cream -Minyak telon -Body wash -Sikat rambut -Baby carrier car seat -Stroller (optional) Others: -Breast pump -Botol susu -Dishwasher untuk botol susu -Bottle brush -Dish rack untuk botol susu -

2y ago

Ohh betul gak. Tenkiuu sis ❤️

klau sy beli yg besar2 dulu. like carseat stroller cot tilam dll. dah masuk 28w baru sy borong beli baju n pampers

2y ago

then carseat la beli dulu. sbb ni paling penting utk baby punya safety dlm kereta. pastu tilam baby n ampaian baby sume if perlu.