Berpantang

Hai mommies, Siapa yang ada pengalaman bersalin czer dan terus balik ke kampung jauh untuk berpantang? Boleh share tak. Ok ke? berapa hari selepas bersalin czer keluar hospital boleh naik kereta lama untuk perjalanan yang jauh 3-4 jam ? Sebabnya saya first time mom akan bersalin secara ceaser, saya berhasrat untuk stay dulu di rumah saya selepas keluar hospital sehingga larat sikit untuk berpantang sepenuhnya di kampung. Tapi family saya suruh saya balik terus ke kampung selepas keluar hospital. Hmm #firstmom #pleasehelp #firstbaby

3 Balas

Husband kena drive superrr slow la mcm tu. Sy bersalin normal dan duduk dlm kereta sekejap nak balik rumah pun dh rasa risau. Apatah lagi czer 😅

1y ago

tu la .. harapnya semua akan ok nnti. tq sis

awak mcm mana keadaan? sakit tak masa dlm perjalanan? saya pun nanti mcm awak jugak. risau nk jalan jauh smpai 3-4 kl ke johor

bersalin dkt kg je kalau mcm tu. sbb sakit dia lain mcm. nak2 lagi kalau terlanggar lubang ke line kuning ke. jln x rata ke.

1y ago

tak boleh sis, sbbnya pakar kat hospital Putrajaya da slotkan saya elective ceaser di sini sbb ada complication pada bayi.