Perut mengeras

Hai mommies semua.. nak tanya, normal ke kalau perut mengeras start usia janin 7 bulan ? perut start mengeras dari semalam dah..#ingintahu #bantusharing

4 Balas

sama dngn sy juga sis.. baby mgeras.. ada bagitau kat doktor.. dia kata normal sebab braxton hick.. kejap2 dia mgeras & mghilang.. kdg2 rasa sgugut skejap2 lepas tu hilang.. tp kalau dlm masa yg lama sis better pergi hospital..

6mo ago

yup.. doktor juga ada bagitau kalau kita ada angkat brg yg berat ataupun mlakukn kerja rumah mmg baby akn mgeras skejap2.. normal tu sis.. tp kalau dia mgeras dlm masa yg lama dan bhenti skejap start balik,sis kena cepat2 pergi hospital..

Pantau kekerapan baby mengeras. Kalau semakin kerap, itu real contraction dan awak kena pergi PAC. Tapi kalau sekejap mengeras sekejap tak, itu Braxton hick

sama sis .. sy pun tengah alami .. insyallah xda pape tapi kalau rasa macam Lama sgt or sis risau ke xsedap hati ,terus pergi klinik

mcm saya dia mengeras dri subuh smpai pkul 12 pergi pac trus tolak lb cucuk ubat kurg kn kontraktion & dexa