BERAT BADAN ANAK

Hai mommies semua, nak tanya anak kita 3 bulan berat 5.2kg je normal ke atau ringan sangat? Doctor kata okey je tapi kita tengok orang lain post anak diorang 3 bulan dah 6kg lah 7kg huhuhu jadi insikeyor kita… btw anak kita fully fm (s26), susu badan kita takde sebab kita sakit… hehehe jangan marah mommies semua saje je nak tahu 😄#ingintahu #bantujawab #newmom

4 Balas

It is normal. Jangan pernah comparekan berat anak kita dengan anak orang. Ada orang, anak dia keluar jee memang dah berat. Rujuk jee buku kesihatan anak. Kalau berat masih diparas yang normal, should be nice dah. Kalau setiap bulan, berat makin menurun, yes you should insecure about that. 😅

ank saya pun 3 bulan 5.1kg je sis. alhamdulillah nurse ckp dh normal sbb sebelum ni graf dia tak cantik. naik 3 bulan baru ok. so dont worry ok jee. btw ank saya late prem and berat masa lahir 2.26kg

nak tau normal ke tak, tgok kt buku anak. kalau dia still dlm line normal, kira normal . tambah doktor pun ckp okay. n kena tgok juga berat dia lahir dulu berapa.

normal lah tu sis , anak saya bru 2 bulan dh 4.5kg .