Mengandung 6minggu tapi keluar darah

Hai mommies, semoga semua sihat & bahagia selalu, saya nk crita sy mengandung 6minggu 2hari, tapi dah 3hri ni keluar darah 2hr lps keluar sikit je xpenuh pad, tp hrini kelua lebih skt darahnya & kluar ketul2 pn tak byk sgt, tp merisaukan! sy dah 2kali keguguran sbelum ni.. dua2 dalam minggu ke6 gugur! Sy dah ke klinik sblum ni & doc suruh sy dtg lagi pd minggu ke 7 @ 8 utk scan. Mase scan 5mggu cuma nampak kantung je tletak elok dalam rahim, pastu keesok kan nya start spotting sikit sgt. Tp mase tu sy dah standby dupaston utk elak keguguran, tp darah tetap juga keluar hgga hrini. Darah keluar tp sy x alami sakit apa2.. ada yang sama tak mcam sy. Terima kasih.#bantusharing

3 Balas

saya dah ke klinik untuk scan tadi.. betul doc kata kandungan sy terancam kantong dh dikelilingi darah, semoga ade keajaiban utk baby sy survive.. 2minggu lagi bru scan lagi.. inshaAllah smg tak ade yg membimbangkan.. sy doa kan utk mommies2 disane jgak semoga diberi kesihatan yg baik dpt jaga kandungan & keluarga dgn baik.. inshaAllah..

Bukan nak menakutkan tp sis kena g jumpa doc asap.. kdg2 bleeding or spotting tak mengapab tp boleh jd hal besar jgk.. semoga semua baik2 saja Amin

boleh pergi emergency as soon as possible. bwk gmbr scan skli. dh keluar ketul² tu dh threated misscarriage.