Solat untuk Muslim

Hai mommies .selalunya Berapa bulan mommies dah start solat duduk kerusi ? Kalau mase sujud menekan perut x ape ke ye ?#ingintahu #firstbaby

1 Balas

saya kalau betul² rasa tak larat nak solat berdiri baru saya solat duduk. Tapi sebolehnya saya nak solat berdiri,sbb pergerakan dalam solat juga memudahkan proses kelahiran. In Syaa Allah.. masa nak sujud,kaki kena bukak lebar siket sis..kalau tidak memang akan menekan perut. sakit..sebab perut dah besar kan..mmg tak selesa. macam kalau nak kencing,kalau kat toilet cangkung,mmg tak boleh kalau tak bukak semua seluar/seluar dalam. susah nak kencing kan..😂 tapi kalau sis dah tak larat solat berdiri,solat duduk je sis. jangan paksa diri tau..sebab keadaan kita tak sama. buat ikut kemampuan sis ye.. 🥰

2y ago

Ohhh tq sis share cara2 nya .. Sbb sye kaki rapat kot Sbb tu rasa menekan perut . Haritu ada juga letih sgt sye solat atas kerusi . ☺️