BERKAITAN BERAT BABY

Hai mommies .. saya nak tanya .. kecik ke kalau 30w berat baby 1.6 .. sebab doc cakap kecik .. biasa nya kalau 30w berat baby berapa ye ..#seriusnanya #ingintahu

11 Balas

Saya scan 32w 1.8kg. Dr swasta dengan dr dekt hosp besar ckp normal. Maybe tengok atas mommy tu besar/kecik kot. Kalau mommy kecik, kalau baby besar sngt xokay jgk kot

saya 33w baby 1.5 je 😢😢😢 saya still alahan muntah² tapi dah slow² berat badan bertambah dari turun 7kg naik normal semula. 😢😢😢

saya baru lpas scan kat kk smalam 31 weeks berat baby 1.436 kg . doktor ckp tu normal . sebab dia tak kecik tk besar .

rsnya ok dah tu kan..sbb sy 30w,baby berat 1.5+..doktor ckp ngam elok...doktor swasta ckp ok..doktor kk pun ckp ok...

Berat bayi saya pun 1.6kg masa 30 minggu haritu. Sekarang 33 minggu, berat bayi dah naik 2kg. 😂

Boleh try refer ni,..tapi ikut kondisi masing2 gak. As long doc cakap tak perlu risau. Ok dah tu.

okay je rasanya sbb saya scan 32w baby 1.69kg dr swasta ckp okay je ikut baka kot

Sis sy scan dekat pakar lg baby 1.9 /31 week doktor ckp baby ada besar sikit ..

Eh tapi berat baby saya pun mcm tu time 30w. Dr kata tak kecik / tak besar. Just nice

11mo ago

Ikut kondisi masing2 sis. Setiap ibu mengandung kondisinya tak sama. 😊

same laa sy.. masa scan 30w berat baby 1.6 kg.. dr ckp okey je