DARAH SELEPAS BUANG AIR BESAR

Hai mommies. Saya berpantang dah 46 hari. Sy kdang 3 hari baru buang air besar . Tapi sy perasan lepas je buang air besar mesti muncul mcm darah period dari vagina. Darah pekat macam period . Ade ke yang mcm ni . Ni kira darah nifas belum habis ke ? Ikotkan darah nifas dah lama kering dari minggu ke 2 bersalin #bantujawab #SeriusTanya

2 Balas

kalau dah suci lebih 15hari, dikira period. kalau kurang 15hari, masih nifas. kalau dah lebih 60hari tapi suci kurang 15hari, dikira istihadah. jelas tak? kadang2 ada je yg nifas stop 2 3 hari lepas tu datang lagi.

1mo ago

Dah check keluar dari faraj sebab masa cebok tu ade darah dgn lendir yg macam masa nifas tu .

Sama sis. sy pun lepas membuang tu baru darah kluar bnyk. membuang 2-3 hari skali gak

1mo ago

Lepastu sis ade pegi check ke ?