contraction first baby- 39week

hai mommies. saya ada pertanyaan.. pukul 4 saya dah rasa contraction. rasa perut mengeras + senggugut + pinggang sakit 4-5pagi dalam 6x 5-6pagi dalam 4x yang gambar tu 6:30 sampai 7 lebih kurang. sekarang jam 8 pagi takda rasa. soalan saya: 1) biasanya lama tak masa bukaan tu? 2) boleh tak saya buat senaman2 ringan waktu2 sekarang? sebab suami kerja malam. saya serba salah nak suruh dia ambil cuti harini atau tak. (kalau kerja malam, siang dia kena tidur). saya nak bajet masa kena pergi hospital. ada tak mommies yang ada pengalaman macam ni. terima kasih

contraction first baby- 39week
2 Balas

Sudah bersalin? kalau belum, semoga dipermudahkan urusan bersalin;) bagi saya , apabila dok kat wad dan buat ctg , 6am mula rasa contractions 5min kejap 5min kejap 5min sampai 7am. doktar cuba mahu bukaan seluk rupanya 4cm baru masuk labor room 😅

boleh sis buat senaman ringan cepatjab bukaan.. banyak dalam youtube diorg share