Baby 9 bulan

Hai mommies, normal ke baby 9m blum pandai masukkan mkanan dlm mulut? Bagi mainan & makann pun dia buat main ja, x bwk ke mulut pun. Tp bila suap laju je dia mkn 😅 #ingintahu #bantusharing

1 Balas

Hi mommy..sy tak ingat psl makan masuk mulut tp rsnya anak2 sy masukkan je dlm mulut..kecuali anak sulung sy..dia mmg tak pernah masukkan mainan dlm mulut ms dia baby..makan ok je. now dia 9y n dia ada mslh sensori sikit lah n dia ada simptom adhd mild. Ms kecik anak patung dia mmg clean takde air liur dia langsung beza dgn adik2 dia..tp now 9y dia kerap nk gentel2 kulit, kopek2 kuku etc mcm dia nk benda2 yg dia xbuat dulu. Nasihat sy bykkan bg dia explore dgn mainan sensori. Wallahuaalam.. (Tp anak sy ok blh bercakap sgt fasih, blh membaca seawal 3y, blh masuk kelas biasa cuma sensori kurang) 😇

4mo ago

sma la sy first baby.. nnti sy kerap bg dia mainan sensori. thank youuuuu mommy 🥰