sample keputihan

hai mommies. nk tnya selalunya kalau ada keputihan kan dr akan ambik sample. berapa kali dr akan ambik ? sekali or byk kali? ke selagi keputihan tak hilang selagi tu sample diambil ?#firstmom

3 Balas

Maaf bertanya, mcm mana cara Dr ambil sample ya? Sakit tak? Sebab saya ada keputihan hijau kuning, tapi tak gatal. Tak pasti keputihan biasa atau tak.

11mo ago

Pakai pap smear and masukkan putik kapas macam tu… tapi tak sakit pun

kalau teruk, dr akan ambik sample and akan bagi ubat based on the result .if tak okay, maybe akan ambil lagi..

Biasa dr akan amik sekali je. Tapi kalau dah okayy, lepastu jadi lagi maybe dia akan amik second sample