Anak berak sehari 3 ke 4 kali

Hai mommies nk tanya , anak saya lepas cucuk 3 bulan haritu , dia dh kerap berak. Sehari 3 ke 4 kali. Kadang berak bnyak , kadang sikit je beraknya. Taik warna kuning campur hijau. Anak fully breastfeeding. Dah pergi klinik, doctor cakap normal. Tapi saya masih risau. Ada ke mommies berpengalaman? #firstbaby #firstmom

1 Balas

Normal mummy! Warna dan jumlah taik pun normal. Kalau dia berak cair warna kuning campur lendir, tu mungkin cirit birit. Tapi kalau kuning takde lendir, tu taik biasa je. Hijau pun taik biasa je. Warna merah yang kita takut sebab berdarah. Cuba baca di sini kalau tak pasti lagi: https://my.theasianparent.com/warna-najis-dan-tahap-kesihatan-bayi/

2y ago

Terima kasih mummy for the info 😘