Baby besar

hai mommies! next week sye 38weeks,ada appoinment dgn o&g untk scan baby sbb besar ( xde gdm). agak2 kena bersalin awal sebelum due x klau betul baby besar ? ada yg ada pngalaman x boleh share hehe 🤗#firstmom

1 Balas

Estimate berat baby brp sis? Sy risau gak ni sbb smlm scan kt gh anggaran berat baby 3.3kg usia 37w. Tp dktr tu x ckp pe2.. Next week checkup kkia 38w hrp2 dr scan berat normal. Risau gk baby besar. Sy dh 2x minum air gula xsgkut gdm pun.

2y ago

tula risau jgk. saya mnggu lps 36w doc scan baby 3.2kg. lebih dri graf. doc kk ckp nk confirmkn betul x baby besar sama ada lebih kecik/lebih besar sbb scan kdg2 xtepat. next week kena cek kt pakar hospital. sama la sye pon da mnum air gula 2x xde sngkut gdm. tgok la mnggu dpn cek dgn pakar mcm mne kn 😅