Period selepas bersalin

Hai mommies, nak tnya utk mommies yg bf + susu formula lepas bersalin hari ke berapa ye datang period? Sbb sy baby dah umur 2 bulan 10 hari tapi tk datang period lg. Risau pulak 😅#pleasehelp #firstmom

1 Balas

as long as bf, normal je tak period. Sy anak 4 bulan baru period. next period tak tahu lah mcm mana. sebab kekadang ada yg period sekali je pastu berbulan2 pulak tunggu next period. cumanya Sy fully bf la. tak kisah mix ke fully bf ke, bf tu mmg menjarakkan kehamilan