Boleh ke bersama ?

Hai mommies , nak tanyaaa saya pregnat 6w boleh ke bersama dengan husband ? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #jangankecamjustbertanya

7 Balas

kalau boleh elak dulu untuk berjaga2 🤗 sebab nanti takut ada bleeding atau spotting lepas bersama . boleh je kalau nak, cuma kena extra careful lah sebab awal lagi 6w tu. saya dah pernah gugur dulu , jadi saya elakkan time awal2 . takut perkara sama berulang. now dah trimester ke 3 🤗

2y ago

yup, jangan ganas2 . so kena extra careful la

Kalau boleh, elakkan bersama pada kandungan awal sis. Sbb kandungan masih fragile. Dan air mani ni die ada hormon yg menyebabkan rahim mengecut yg boleh membawa kpd keguguran.

Elak lah kalau boleh sy dah 3 kali gugur.. Kali ni alhamdullillah syukur beri peluang ke 2 untuk pengalaman keguguran tu punca dari bersama dan permakanan

Boleh sis cumanya jangan ganas2 la. Slow2 je. Jangan ganas & jangan ke dalam sangat sampai dinding rahim tu. Inshaallah Allah lindungi anak kita.

2y ago

Awal2 ni jangan pancut dalam lgi.

Kalau boleh awal2 elakkan bersama dlu. Risiko utk gugur tu tinggi. Da 18w boleh da nk bersama tp jgn ganas2. Slow2 je.

Boleh je. Tapi d sebab kn masih awal takut ada apa2 belaku lebih baik tak lagi..

Boleh sis.. Slow slow je dulu..