Sedut inhaler

Hai mommies , nak tanyaa boleh ke awal kehamilan ni sedut inhaler kalau yg ada asma ? #firstmom #firstbaby #pleasehelp

5 Balas

Sy baru ambik neb 2kali malam tadi. N sy mmg ada asma sblm preg. Malam tadi restock inhaler lagi. Mmg pkai salbutamol. Doc pun takde ckap apape. Cuma masa buka buku pink terus inform yg awk ada asma. Sy buka buku masa kandungan 9w, ada asma, cyst. So buku sticker kuning 😂 skrg 12w. Mmg kerap sngat asma. Alhamdulillah takde ape. Prgi memane klinik inform yg awak preg. Belum buka buku pun, nak ambil neb, inform je awk preg tpi blum buka buku

sy kena asthma masa 6 weeks. kena amik nebulizer and doctor bagi ventolin biru. doctor pesan boleh sedut ventolin sebanyak mungkin before sampai ke hospital incase sy kena asthma lagi.

2y ago

Saya pakai yg ni

i ada asthma & pakai ventolin yg blue tu. i refer kat akak ipar (doktor o&g) dia kata boleh pakai macam biasa. but if you unsure boleh tanya doktor masa checkup

2y ago

Ohh samalah . Saya pun macam tu . Tq ye awak 🫰🏻

Refer doktor dlu. Rasanya ada medication lain utk ibu hamil.

Yang ni better jumpa doc sis