Susu formula

Hai mommies. Nak tanya, untuk 1st baby nb, susu formula apa yg sesuai ya? Boleh mommies listkan tak sebagai rujukan. Sya ada baca patut mula dari susu yg murah, tp susu brand apa ya? #firstmom #ingintahu #firstbaby #bantusharing

1 Balas

susu fm nii ikut kesesuaian anak kite, bukan ikut poket kite. boleh try dupro. sbb nurse dkt hospital pon kebykn nye guna susu dupro. mcm sye masa mula beli susu dulu, sye beli enfalac a+, msuk anak sebulan die xnak minum. and sye lagi byk bagi susu badan masa tu. die masuk 3bulan sye try bagi lactogen tapi die x sesuai. jadi muntah berkeping2 susu. sbb lactogen ni jenis pekat sgt and ade bau kuat. lps tu sye try nan ha dgn similac intel p. ank sye serasi dgn nan ha tapi now tmpt sye nan ha sgt2 susah nak crik stock. penah try tukar bagi frisolac ar, pon x sesuai jugak, jadi kembung. lastly sye tukar dupro soy dgn dupro biasa. nasib sesuaii. xde mak dia pening kepala nak crik stock dupro tu. memne ade jual. so nasihat sye, kalau plan nak standby susu fm , beli lah dua 3 brand. 1 yg murah, 1 yg medium price, 1 yg mahal. sbb kite x tau mana yg sesuai dgn anak kite. and beli pek kecik dulu. dan jgn bukak sehingga nak guna. sbb susu formula ni ade jangka hayat bila dh bukak.