Perut belum turun

Hai mommies , nak tanya skarang dah 38w2d dah , tapi perut macam tak nampak turun lagi . slalunya perut nampak turun tu bila ya ? ni first baby . first baby memang lambat ek ? tadi tnya misi kk pun dia ckp perut nmpk tak turun lagi #firstmom #seriusnanya

2 Balas

sy beranak 38 minggu 5 hari, perut x turun pun.. tp ketuban pecah, mase 7cm nurse dah suruh teran, utk turunkan kepala baby, kepala baby x betul2 engage.. jd xsemestinya kena perut turun dulu baru beranak, tp kalau dah turun tu, tanda nak beranak la..

sthu sy.. klau perut dh turun tu dh nk dekat brsalin.. mngkin sehari dua sblum brsalin perut akn trun.. mcm akak sy sehari nk beranak perut nmpak kebawah.. sy pula 2 hari nk beranak.. klau perut trun mksudnya kepala baby dh betul² msuk laluan..