BERAT BABY 1KG

Hai mommies nak tanya . saya pregnant 26week 3day normal ke kalau berat baby dh 1kg , sebab ada ckp besar la apa la , kalau ikut anggaran 26week belum cecah 1kg , saya jdi risau la . kene bersalin awal la , bersalin czer la , macam2 . kite ni dah lah first mom . #bantusharing #ingintahu

7 Balas

Dont worry mummy Saya 27 weeks and 3 days Baby dah 1.22 kg baru tadi scan (10/9/23) Its normal unless doctor say otherwise. Relax and enjoy your pregnancy mummy. Ultrasound scan pun ada ralat and not exactly accurate. Only listen to your gynae not others who always comment on everything. Method of delivery does not matter as long as mummy and baby are healthy.

8mo ago

😃😃😃😃👌👌👌

Ada yg share dgn saya dlm ni. Saya hampir 26w berat baby dah 935gram. Tp doktor pakar O&G kata normal je. Btw saya monthly check up di swasta. Tak pasti kk punya pendapat mcm mana

Normal tu mummy. Saya pergi scan 11/9 (27w 3d) dan berat baby 1.2kg. Doc cakap ada ralat sikit +-200g tapi masih dalam range normal 😊

awak ada kencing manis ke? selalu kalau mommy ada kencing manis time pregnant baby possible jadi besar

Saya pun 27w haritu scan 1kg tepat da. Dr Kata ok sja. masih dlm range normal

baby besar sikit tu sis. tp apa pon ikut nasihat doc

tgok ni