Perut bergerak

Hai mommies nak tanya , pernah tak sapasapa rasa perut dia macam vibrate ? hahahha mungkin pelik soalan tapi perut rasa gerak2 sya . Usia kandungan baru 5w6d#ingintahu #firstbaby #pleasehelp

9 Balas

Normal puan. Memang perubahan badan ibu sendiri. Baca kat google, jantung mengepam lebih banyak darah ke badan ibu sepanjang hamil. Membuatkan denyut nadi lebih ketara. Boleh google juga utk pembacaan sendiri.

Kalau gerak gerak setahu sy tu angin. Sy pun kerap kena. Sblm preg sangat susah sendawa. Skrg tak makan pun sendawa mcm org tua 😂 tapi kalau mcm krem bangun tidur belah kanan/kiri tuh kerap

pernah juga sometime rasa perut mengeras ada masa tidur pun rasa tak lena ke kiri tak leh ke kanan tak leh 7-8 weeks boleh buat scan tgok kantung dan jantung baby 😘

sy pn mcmni jgk kdg2 tdo pun rasa xselesa..kdg ke kiri n kanan.kne 1 arah je.kerap selesa tdo ke kiri br blh tdo.skrg br 6 weeks

Angin tu sis.. biasa la tu.. elakkan dari makan makanan yg mybabkan perut berangin , mcm ulam-ulaman tu kena kurangkan..

itu mgkin sebb angin..mcm sy angin byak lam perut kndg2 bgerak jgk sbb ad angin dlm badan..

saya dh 8 weeks. takde pulakkk rasaaa perutt bergerak lagi 🤣

2y ago

Hehehe ohyeke . Tulah tanya je risau

Sama la saya pun kdg malam mengeras padahal baru lg

nk tau jugak..sbb saya pun alami mcm ni

2y ago

mungkin angin la kut kan