Berat Badan Turun

Hai mommies. Nak tanya pendapat, normal ke kalau hari-hari berat badan semakin turun? Sehari mesti turun dalam setengah kilo mcm tu. Alahan takde sangat, cuma selalu mual je tapi tak muntah pun. Selalu jugak rasa nak pitam. Risau sikit sebab dh keguguran dua kali sebelum ni, ni kandungan ke3 dah nk masuk 12minggu. Kalau mommies ada pengalaman mcm ni mohon share ye. Terima kasih #bantujawab #ingintahu #firstmom #beratbadanturun

2 Balas

Sis rujuk dgn Dr…awal2 mmg berat turun kalau morning sickness..mybe xde selera mkn, apapon bincang dgn Dr kalau ada ubat/supplement yg blh diambil..sbb janin perlukn nutrisi..kalau dh pernh gugur 2x..means sis ni ktegori highrisk. Buku pink dh buka ke blm? Nnti apa2 tnya Dr..

4w ago

Terima kasih sebab respon sis. Saya dh buka buku pink dah. Baik nanti sy refer doc