Gerakan baby 23 minggu

Hai mommies, nak tanya normal ke 23 minggu rasa gerakkan bby mcm vibrate2 je? Masa baru2 masuk 20 minggu kerap juga rasa gerakan bby, dh masuk 23 ni macam kurang dan tak kuat sangat. Baca ada pglman ibu2 lain 23 minggu bby makin aktif, boleh nampak bby kick semua. Kdg2 sy gegar perut nk bg bby gerak 😅 bila terasa ada gerak sikit tu lega betul. Betul ke sebab bby girl jd mungkin tk kuat gerakan dia? Sy jadi risau terbaca kes2 yg bby tk gerak ni berakhir sedih (taknak tulis apa jd 😅). #seriusnanya #firstmom #firstbaby

6 Balas

biasanya kalau baby gerak tp xberapa nak rasa sangat tu mebi sebab lemak tebal kut kat perut. saya tak cakap kat u, sis. tp saya cakap diri sendiri. masa saya 1st preggy, solim lagi masa tu. baby gerak2 mmg dapat rasa dengan jelas. dan adakala boleh nampak movement dia. tp skg ni lemak dah tebal. gerakan dalam perut baby still boleh rasa tp nak nampak dah timbul2 sangat movement dia tu dari luar. hehe.

sy lemak perut tebal tp alhamdulillah masih boleh rasa baby mcm mengeliat dalam perut. Masa masuk minggu ke 20-23 x rasa sgt tp dah masuk 25 minggu ni mmg aktif. Cuma nak nampak perut tu gerak2 tu xla kot sbb mmg sy perut buncit sejak azali..hahaha Sis sabar ja maybe ruang rahim sis masih luas jd baby masih relax lg 🙂 tunggu lg beberapa minggu ni makin aktif la tu.

bby sya gerakk sgt aktif nmpk timbul-ii kat perut even x kuat msti nmpk juga gerakan tu. sya scan anak lelaki alhamdulillah insya Allah. sya 25w4d hri ni. dri story kazen anak doa girl so movemnt tu x brpa nak rsa dia sorft x kasar sgt mcm sya 😅 tu beza dia. mungkin anak awk gigirl sis.

Saya baby girl jugak , awal tu kuat kick dia sampai timbul tapi nak masuk 25 macam kurang . Saya pulak risau tapi as long rasa kick , insha Allah takda pape kot

sama dgn sy.. masuk 23 kurang gerak dan tak rasa sangat. Kadang² ada juga datang risau tu. Haritu sy scan bby boy ..

normal je sis.. nnt dah besar sikit akn rsa.. pastu tiap masa dia gerak.. kita tido pun dia gerak.. sabar ye