Makanan utk ibu gdm

Hai mommies, nak tanya. Naan cheese boleh ke makan bg ibu yg ada gdm? #pleasehelp #firstmom

2 Balas

hai sis, ikut dari dietition blh je mkn tp portion separuh je. pastu air tak blh air manis. kena air masak or ambik la air limau tanpa gula or kurang gula. ayam tandori takpe kalau nk mkn bnyk sbb ayam protein. insyaAllah tak ganggu gula

makan je sis mcm biasa. nak dekat bsp je baru x minum mkn manis.. mcm sy kalau x minum manis bsp jd 3 hypo. so sy mkn macam biasa je makan nasi biasa, mkn manis biasa.