Supplement lain ketika hamil

Hai mommies. Nak tanya minggu berapa nak start makan minyak zaitun, kelapa dara @ susu kambing etc? #pregnancy #ingintahu

1 Balas

Ohh, saya x mkn supplement mcm ni. Tapi klu awk dpt buat bagus. Klu first terimester yg paling penting adalah asid folic. Dan bagi saya adalah vitamin c. Saya mkn vit c jenis soluble. Byk manfaat sbb bila pregnant hidung mudah tersumbat dan berdarah, kulit naik jerawat. Vit c dpt membantu utk kurangkan alahan. Next awk kena ambil ubat tambah darah, byk dipasaran, selalu klinik bagi zincofer, klu diluar blh ambil obimin. klu ambil obimin x perlu acid folic sbb dlm tu dh ada asid folic. usually supplement ini dh cukup selain dri bykkn sayuran dan buah. Nk tambah tiada masalah, janji selamat utk bayi 😊