Buah dada ada benjolan keras

Hai mommies nak tanya. I tengah bf anak i yang umur 10 bulan. Dalam 2-3 harini i rasa buah dada i belah kiri sakit. Tapi bila anak i tgh bf tak sakit pun. Masa awal2 sikit takde rasa benjolan ape2. Ni hari ketiga i rasa macam ada benda keras. Bila tekan sakit . Nak cakap mcm benjolan macam biji guli tak jugak. Cuma dia rasa besar dan bila kita sentuh sakit. Ada tak yang pernah ada pengalaman mcm ni ??#ingintahu #bantusharing

1 Balas

bengkak susu ka?

7mo ago

Okay awak. Sebab anak saya minum susu campur formula dgn bf. Semalam saya kerap bagi dia minum susu formula. Tapi buah dada saya tak rasa bengkak sepenuhnya. Dia cuma rasa keras dan sakit kat bawah putih tu je. Tapi bila saya df anak sepanjang malam, bangun pagi tadi dah takde dah.