Baby 9 bulan tak lambai

Hai mommies, nak tanya. Baby sye 9bulan 20hari skrg, progress lain semua okay: merangkak, berdiri, membebel, main toys, suap mulut biskut sndiri. Tapi sy perasan dia tak lambai dan tak pandai tepuk tgn. Normal ke? #firstmom

2 Balas

anak sy tepuk tgn tak reti lg ke tp lambai dah reti. kalau ckp bye2, dia lambai.dia nampak org keluar pintu pun bye2. cakap nak, dia bagi. keep ajar je sis, lama2 dia ikut

Eye contact ada? Demo secara consistent. Nanti dia akan faham, dan buat. 😊 Sing a song together ke, macam clap your hands tu. Channel Ms Rachel pun okay juga.

12mo ago

Eye contact ada, kalau bercakap2 dia pandang dan gelak sama2. Tapi kemudian dia cepat distracted dan pandang toy atau barang lain disekeliling dia. Baby lain pun mcm ni ke? Baik sy akan cuba selalu demo kat dia inshaAllah. Thankyouu ☺️