Breastpump

Hai mommies! Nak tanya ada yg dah beli breastpump ke? Atau ada yg dah biasa guna? Share sikit yg mommies recommend untuk beli. Saya tengah fikir2 ni risau main beli nanti tak selesa pulak😅😂 #firstmom

5 Balas

Sewa dulu sis. Masa anak 2nd, Saya byk guna servis sewa breastpump kt fb. Dh serasi beli Yg mana selesa. Yg penting kene tau ukuran saiz corong yg sesuai. Saya pernah tersalah beli sb xde ilmu. Terpaksa jual murah2.

11mo ago

Ohh i see.. tulah ada jugak perasan servis sewa ni.. so sekarang sis pakai breastpump jenama apa ya?

Cuba pergi kedai yang boleh test the breastpump. Tengok sesuai ke tak dengan your nipple. My suggestion, for a first timer, better pergi kedai and test dear.

11mo ago

Saya duduk area kampung je sis, takde kedai yg boleh test mcm dibandar. Setakat dorang boleh suggest2 mcmtu jela.. huhu pape pun tq sis🥰

nak membeli jgn fikir murah. better walk in dkt kedai2 jual breastpump yg ada consultation sekali. so dorg blh guide dgn betul.

11mo ago

oh sorry fr wrong assumption. tapi as per info, tiap fizikal ibu masing2 xsama. sbb tu i advise utk u walk in ke kedai yg ada consultation and blh test sekali ikut selesa u.

Puan boleh try numom light breastpump, very recommended

11mo ago

Okayy numom ni ada dlm checklist saya hihi yg awak suggest tu electric punya kan? Awak pernah pakai manual punya tak? Mana lagi okay?

Puan try pumponthego best service

11mo ago

Pumponthego ada di klang valleybeberapa cawangan Puan boleh ke sana try pump yg available dan belajar pasal breastfeeding juga. Mereka sgt friendly last week sy ada pergi branch shah alam. Customer Service mmg bagus.