susu naikkan HB

hai mommies , nak tanya ada x suggestion korang susu apa yg sesuai untuk naikkan HB selain makanan harian ??? #pregnancy #bantujawab #SeriusTanya

2 Balas

Susu tak membantu dalam menaikkan HB. Nak naikkan HB kena ambil high rich iron food. Rich iron food ni awak jadikan menu harian. Antaranya - Seafood - Sayuran hijau (bayam, brokoli, sawi, etc) - Daging - Kekacang - Buah seperti delima, jambu batu - Sweet potato Cara ambil ubat pun kena betul.

2w ago

check talasemia blm lagi la , last checkup 10.2 saja HB.

Kenalan saya ada recommend minum susu kambing jenama Lazz. Saya tak pasti boleh naikkan hb atau tidak. Sebab saya tak cuba lagi. Tapi dia minum susu kambing sepanjang pregnancy dan baby sihat. ^^

2w ago

oke tq sis 👍🥰