Suggest botol susu yang sesuai untuk baby yang refuse botol

Hai mommies. Boleh tolong suggest botol yang sesuai untuk baby yg refuse botol? Baby sy dah 2 bulan setengah, and sy dah try philips avent & pigeon wideneck punya botol, both dia tolak. Saya buntu sbb bulan depan dah start masuk kerja. #SeriusTanya

4 Balas

Anak sy pun mula2 refuse botol susu pigeon tu. Tapi sy tukar puting yang 3mths. Anak sy pun 2 bulan 19 hari. Alhamdulillah dia ok lepas tukar tu.

22h ago

Thank you awk. Nnt sy try tukar puting. Harapnya dia nak lah 🥲

Instead of botol, focus pada teat. Ambil kira jenis teat dan flow. Boleh cuba latex teat yang warna kuning tu.

22h ago

Dah cuba jugak yg warna kuning ni. Dia tolak jugak. Buntu habis dah ni 🥲

Yang botol MAM dah try? serius puting lembut sgt mcm puting ibu bila bby df kita

Cuba pigeon soft touch