Skincare yang selamat ?

Hai mommies. Boleh tak tlong share pncuci muka dngan skincare yg selamat utk ibu mengandung. Sejak² mengandung ni kulit muka saya jadi menggelupas , lepastu tiny bump dengan jerawat naik meriah betul. Prgi Watsons tnya staff dia tntang products yang ssuai dan slamat staff dia ckap smua oke. Jdi ragu² saya nak beli sbb ye lah diorng kan msti ckap oke sbb nak bgi kita beli. Hmmm jdi down sngat sbb nak raya dah. Ingat lagi sblum pregnant raya tahun lepas muka breakout sikit cousin² suami ckap suami ni buta atau tak pndai pilih bini sbb muka bini hauk. Sedih arhh takkan tahun ni pun nak dengar benda sama. Nak je ckap dkat husband takmo balik kampung dia. Tpi tringat dkat mak mertua dngan ayah mertua yg baik ermm. 😭 #ingintahu #bantujawab #firsbaby

2 Balas

Samalah mcm awk. Muka kering gelupas, naik jerawat dan tiny bump sikit then bibir gelupas. Pastu saya terus tukar skincare. Pakai pencuci muka ‘Cetaphil - Gentle skin cleanser’ dan moisturizer ‘Tatagaltier’. Sepanjang 15 week ni, saya pakai 2 benda ni jee, then top up sikit bedak, pakai liptint dan lipbalm sahaja. Kurangkan makeup. Saya makeup kalau ada kenduri and kalau ada meeting dkt tempat kerja. If takde meeting mmg tak makeup langsung. Pakai skincare je dgn liptint.

apa2 skincare yg takde ingredients yg patut dielakkan pakai waktu pregnant/bf. boleh google ingredients apa patut kena elak. nk suggest product, terlalu banyak dan belum tentu yg Sy suggest sesuai dgn awak. so awak decide sendiri ye nak pakai products apa

6mo ago

btul sis...sy sokong apa yg sis bgithu tu...