Lepas bersalin badan jadi tak bermaya

Hai mommies boleh share supplement apa perlu ambil saya sejak lepas bersalin ni sendi2 sakit tulang sakit rasa mcm badan tak mcm dulu rasa tak bermaya je umur baru 23 baru anak pertama anak dah 5 bulan fully bf kenapa ya tulang jdi mcm ni asyik rasa penat je tulang pergelangan tangan sakit sendi2 lutut sakit dah mcm orang tua dah haih... perlu makan supplement ke ye ? Atau berurut? Pls mommies cadangkan ap patut saya buat. Thankyouu #firstmom #seriusnanya

2 Balas

Kalau saya, saya pergi berurut di spa massage. Tapi saya cuma boleh berurut di bahagian kaki dan tangan smpi bahu . bhgian perut dan belakang x boleh urut biarpun anak dah masuk 5 bulan sbb saya czer. klu awk bersalin normal boleh berurut minta urut satu badan, lepas urut tu wow pasti ringan badan balik dan fresh. Mgkn klu saya dpt berurut satu badan lagi banyak perubahan rasa tp xdpt. Stkat ni sy berurut bhgian kaki dan bahu tangan tu boleh la bagi rasa sakit2 sendi tu hilang ringan jgk badan. Tp tulaa dia mcm tahan seminggu dua je, lepas tu start balik sakit2 sendi tu. Kdg klu ada duit lebih dan masa free boleh jg dtg 2 kali dalam sebulan..

faham rasa tu. Sy lepas berurut rasa best dan ringan badan. kena stretching² jugak.