Baby batuk selesema

Hai mommies, baby sy 4bulan baru je baik dri selesema skrg dia batuk2 tapi tak selalu and suara dia jadi serak2 sikit . Pastu seluruh badan dia ada timbul bintik2 merah (muka, kaki, dada, belakang, kaki) .adakah itu normal dan akan hilang sendiri ? And minta pendapat apa petua kalau baby 4bulan ada selesema & batuk2 ? #firstmom #ingintahu #SeriusTanya #bantujawab

2 Balas

Semoga berguna utk puan. Ni saya baca dlm app ni juga. Letak bawang merah sebelah anak waktu tidur. Bagi dia hidu. Bawang tu potong sampai keluar air dia. Lg satu sapu minyak bawang putih kt dada, belakang, dan dekat tekak baby. Bawang putih dibakar dan lenyekkan then campur dgn minyak kelapa sawit. Selalu sedut hingus dan tepuk percussion belakang dan bhg depan dada baby. Inshallah dalam beberapa akan reda batuk selesema dan sembuh

3w ago

ok sis . sy cuba . terima kasih 😊

Dah bawak pergi klinik ke?

3w ago

Bawak pergi klinik dulu sebelum ikhtiar dengan apa2 petua.