Tolong bantu, saya buntu

Hai mommies. Baby saya dah 47 hari, baby jenis suka menangis je manjang. KecuLi kalau tidur ha waktu tu jelah yg tenang. Baby since keluar hospital sampai sekarang memang rapat dengan adik ipar. Sebab dia ada experience sikit nak handle baby and saya pun kadang bergantung dekat dia je sebab saya first mom. Kadang anak nangis2 merengek saya akan bagi dia handle and pastu baby akan senyap. So nak dijadikan cerita anak saya ni kalau duduk kat rumah mertua (tanpa saya) senang betul dorang jagaa. Asyik nak tidur je even lepas susu akan senang tidur. Waktu malam langsung tak ganggu sesiapa. Tapi bila balik je rumah saya, turn saya jaga msty baby akan mula balik oerangai dia yg kuat merengek menangis tu. Aduh letih nya. Takkan nak letak baby dekat rumah mertua saja hmm. Mommies ada cara takk nak atasi masalah nii #ingintahu #firstmom

2 Balas

tengok cara mereka handle macam mana. Macam saya pon first mom, anak saya pon kuat merengek juga, bila saya perhatikan.. anak saya nak orang pegang dia je, kalau letak mesti nangis. Letih memang letih sis, macam saya pon tak cukup tidur. Pjj pulak dengan suami , sampai kena tekanan darah tinggi huu. Tapi saya tak mau stress stress, just enjoy je journey jadi seorang ibu . Penat sekejap je, nanti dia dah besar kita rindu moment tu semua

1st cuba perati mcm mana mereka handle. then u copy. ada nb tak boleh duduk dlm suasana senyap..mesti kena ada bunyi2 klu x dia rasa insecure. klu xmampu nk bg keadaan sekeliling bising, beli mesin whitenoise. then buat 5s , teknik cuddle cure. pastikan klu nmpk cue mengantuk, cpt2 bedung and bg dia tidur