Fully direct bf perlu pam tak once baby dah boleh tidur malam lama?

Hai mommies, anak sy dah 3 bulan and now dy dah tidur malam straight 4-5 jam. Biasa waktu siang setiap 1 atau 2 jam akan menyusu. Tapi malam gap lg lama. Perlu ke saya pam susu waktu malam untuk jaga supply susu atau okay je if tak pam? Sy fully direct bf and tak pernah pam sebelum ni. And kalau tak pam, susu akan makin kurang ke? #SeriusTanya #firstmom #bantujawab #ingintahu #newmom

1 Balas

Tak perlu pam. Boleh marmet