Quantity susu baby

hai mommies, anak saya 11 bulan and fully minum susu ibu. everytime kat rumah pengasuh, saya akan bekalkan susu 3oz per feed x 4 botol & waktu malam mmg fully df. cukup ke ye kalau saya still letak 3oz tu? actually anak saya kadang 3oz pun dia minum tak habis sebab tengah fasa melasak asyik nak main je, tapi saya jadi down bila org sekeliling asyik cakap susu sikit sangat, kena topup susu formula. patut ke ye saya topup dgn formula since saya dah tak mampu nak kejar demand anak saya if tambah lagi quantity susu tu? harap mommies semua boleh bagi pendapat. fyi juga, graph anak saya pun everytime checkup KK normal je, berat always meningkat..#SeriusTanya #bantusharing #ingintahu

1 Balas

bab makan byk tak sis?, kalau makan byk, okay tuh. maybe sbb tuh salah satu punca dia kurang minum susu. berat pun naik elok, so okay je tuh. just ignore je org sekeliling ckp apa. lagipun nak dkt sthun da, nanti 1y++ bole bagi dia minum susu fullcream saja.

2mo ago

alhamdulillah makan sehari 5x. terima kasih yaa atas pendapat sis, insyaAllah saya cuba ignore apa yg org cakap. yg penting anak kita sihat kan