Bersalin selepas czer

Hai mommies, anak kedua saya baru 9 bulan tahun ni dan saya terkejut cek upt semalam positif pregnant. Anak kedua saya lahir emergency c section. Pil perancang dan kondom sentiasa on tapi still pregnant. Any advice untuk saya prepare untuk next preganancy ni? And by the way, saya banyak rasa risau juga ni sbb unplanned. Do pray for me and thank you mommies.

2 Balas

just keep je jaga mcm biase, mcm masa baby first. cuma kena take note 2nd pregnancy ni akan kena czer jugak. jarak dekat sgt mmg susah nk dpt normal balik sllunya. mlainkn masa 1st normal jugak. tp kelebihan pulak boleh buat elektif czer, so boleh pilih tarikh bila nk bersalin n since sbb mmg konfem czer, boleh bersalin swasta or semi swasta ke dpt selesa sikit if berkemampuan.

Ada jgk eh kes mengndung walaupun guna kondom..seram plk..Sy pun czer..tiap Kali period lmbt je mesti risau