Kuning Baby

Hai mommies. Ada yg boleh share pengalaman tak utk baby kuning. Harini dah hari ke-11, tapi kuning baby tak turun2. Baru je lepas warded 2 hari. Susu sy bagi 2 jam sekali, sy pam 2oz tiap kali tu. Tapi baby tak berak pun, kencing je. Berak pun dlm sehari ade la 2 kali je. Harini tak berak lagi dari pagi. Sy risau. Hari2 nangis lepas buat tsb sbb kuning anak tak turun. Harini menaik pulak🥺 #bantusharing #pleasehelp

2 Balas

takpe sis byk bersabar okay. baby kalau fully bf normal kata doc tak berak dalam seminggu. sis ada 14 hari kan sebelum doc kata prolong jaundice n baby kena amik darah kt tgn n urin.. sis kerapkan susu baby, akk ipar sy pon fully bf anak secara kerap, cpt turun kuning

4mo ago

buat kat kk je. kalau kuning x tinggi xkena warded pon

try mandikan air biasa and bilas air badak. tengok anak, tips ni pun saya dapat kat tt and try kat anak saya alhamdulillah turun banyak🥰 nanti da ok baru mandi air suam suam balik. jangan bg baby benda bukan bukan tau macam anggur la apa la