Bayi 2 bulan, berak 4-6 kali sehari

Hai mommies, ada yg ada pengalaman baby umur sebulan nak masuk 2 bulan dalam sehari berak 4-6 kali (setiap beberapa jam selepas menyusu). Baby df dan juga fm. Suda berlarutan hampir seminggu. Kami da try tukar susu fm juga dari sebelum ni lactogen ke dupro soy sebab sebelum ni baby cirit birit beserta darah. Doctor suggested utk guna susu tanpa lactose dulu. Mula2 cirit baby da kurang. Tapi skg baby mula berak2 semula. Risau berat baby tdak menaik sangat. Ada apa2 suggestion utk atasi masalah ni? #pleasehelp #firstbaby

Bayi 2 bulan, berak 4-6 kali sehari
1 Balas

sisss. sama ngan anak saya. minum lactogen. masuk 3bulan, tiba2 jd cirit birit setiap kali menyusu, mesti berak. then tukar dupro, lg teruk. now guna nan pro. alhamdulillah okay. lagi selera dia minum. ada kawan bg tips, habiskan 2tin nan pro, then try tukar susu y affordable sikit. huhu sbb boleh tahan gak harga nan pro