Sembelit/Tak lawas

Hai mommies. Ada tak tips macam mana nak bagi berak lawas? Stress ya bila nak berak tapi tak nak berak pastu bila rasa macam nak terberak, taik tersangkut pula. Dah terpaksa kena teran taik pula bagi keluar. Pastu kalau kita paksa teran, ada effect apa2 tak? Tahu2 ajelah bila rasa sakit nak terberak tu cramp dia macam mana 🥹 sakit ya cramp tu #pleasehelp #ingintahu

4 Balas

klu macam sy setiap 3 hari sekali sy akan makan sebiji buah naga merah tu. bukan separuh ye and then lepas tu malam ke siang akan burrr legaaaaa

1y ago

Terima kasih tips 🫶🏻

sis boleh amalkan mkn buah kurma. bagus untuk sistem pencernaan. sy sepnjg pregnant ni takde masalh sembelit.

1y ago

Okay sis. Thank you tips 🫶🏻

sy makan buah oren Sunkist, jambu batu dgn susu lawas jgk membuang

1y ago

Okay sis. Thank you tips 🫶🏻

Makan apple pun ok ... dia melawas kan sembelit

1y ago

Tq sharing 🙏🏻