Bila tahu result MGTT..

Hai momma's.. Saya nak tanya, biasa nya berapa hari ye tahu result GDM sangkut ke tak.. Saya minum air gula rabu lepas.. #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

3 Balas

kalau kat tempat sy, minum air gula pagi. kalau sangkut gdm, petang tu klinik akan call untuk inform. kalau tak sangkut gdm, klinik takkan call, kita akan tahu result mgtt masa next checkup.

Sy gdm. Tp lepas 3 minggu minum air gula baru nurse kk call bgtau sangkut gdm

1y ago

takde kene cucuk ke apa ke ? n brapa lama skali kena pergi klinik?

oh yeke.. sebab 5 hari dahni tapi nurse xde call plak..

1y ago

mungkin tak sangkut gdm la tu. nanti next checkup boleh tengok result.