stress ketika hamil

hai momies2 saya nak tanye kalau ibu yg dh hujung2 nak bersalin menghadapi simptom stress adakah punca stress buatkan bby lambat nak keluar?? sy dh 39week lagi semingu nk dekat date du tp takde tanda2 nak bersalin pon,adakah disbb kan sy stress kerap menangis buatkan baby xnak keluar??😭😭😭 #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

2 Balas

iya puan , sebab tu ibu pregnant tak digalakkan stres di trimester ketiga ni .. hujung2 ni fizikal&mental kena jaga sebab apa yang ibu rasa baby pun boleh rasa kan ..

1y ago

fikir yang positif saja puan , kalau saya stress saya selalu dengar zikir untuk tenangkan hati .. bawa berjalan ke bagi mood stress hilang , normal ibu pregnant akan rasa stress tapi kena jaga jangan sampai memudaratkan diri ..

boleh JD juga sis. banyakkan rehat, enjoy je penhujung pregnant ni k.

1y ago

sy cuba buang apa yg sy pikirkan dgn masalah2 yg ada tp dia dtg sis,allah xkuat rasa...lg 7hr klu bby still xnk kluar sy kena serah diri 😒😒😒