alahan teruk

hai momies tolong saya. tips kah pendapat saya terima. saya dah 15w4d minggu lepas saya ingat berakhir dah alahan saya. tapi lepas pegi klinik tambah ubat. yang bagi pekat darah tu. start semula saya alahan sakit kepala dan muntah. tolong lah. saya tak sesuai kah dengan ubat tu? saya penat lah muntah dan sakit kepala ni. saya bekerja tak selesa asyik rasa nak muntah ni. sakit kepala pulak tak dapat pegang pen#bantusharing

5 Balas

cuba mkn ubat tu sebelum tido sis .. sy sblum ni dpt "obimin " makan pagi2 mmg rasa skit kepala , muntah .. lepastu sy ubah makan waktu sebelum tido ok alhamdulillah .. kemudian sy prgi kk dpt ubat tmbah darah pulak " zincofer " .. sy makan waktu yg sama sebelum tido .. serik nk makan pagi2 😅

2y ago

inshaAllah .. harap2 mcm tu la sis 😃

Mgkn ubat tu tak sesuai. Sis bagitau nurse kat kkia psl ni. Sbb prnh nurse bgtau kat sy, kalau ubt tak ssuai, mreka sruh bgtau semula. Nnt mreka akn tukar ubat yg ssuai sis.

2y ago

iron tablet warna coklet 200mg

Ubat apa tu sis? Sis kena update pd nurse in charge ttg symptoms sis so dorang akan tukar ubat yg lebih sesuai..

2y ago

sis tukar sendiri atau nurse in charge suggest?

klau rasa bdn x okey mkn ubat tu, inform misi yg jaga awk tu... nnti dia prefer ubat lain

2y ago

dah inform tak kena layan🤣🤣

sabar sis sy skrg 19w msih muntah.. 😔

2y ago

sama lah sis masih lagi ada alahan. tak boleh hidu bau masakan. sedihhh orang pandang serong🥲