Hb low ada effect dekat Baby tak

Hai momies semua ..ada tak pengalaman ibu2 yang hb low sampai 8 beranak normal ke? Boleh share pengalaman tak..baby ok ke? saya risau lah hb sy low takut ada effect dekat baby.. #firstbaby

2 Balas

sya hb low dri anak 1st lagi .. branak normal kalau x da masalah lain .. hb sya smpai 6 .. time lepas czer no 3 , bru detect sya ada thalasemia .. time anak no 1&2 bersalin normal .. cuma no 1 dulu kena tambah darah sbb lepas bersalin darah kurang sgt .. no 2 pon kurang darah tpi x da tmbah darah cuma makan ubat tmbah darah je .. time no 3 czer sbb baby breech , no 4 bersalin normal .. no 5 ectopic .. skrng preg ke 6 dah 24w dah .. sya mmg hb low sbb ada thalasemia .. doc cuma bagi ubat je laa x dpt nak buat apa 😅 just pesan jaga makan tu je .. sya amalkan sayur bayam merah sebagai tambahan .. ada naik sikit jadi laa😂

2y ago

sis blh try amalkan pemakanan utk naikkan hb .. ikhtiar selagi blh asalkan ada naik ..

yaa ada effect. cuba baca buku pink, atau google. boleh tanya & minta advice doc atau nurse tentang bersalin.